B-West.Bau Kft.
a tető specialista

A cserepeslemezek trapézlemezek, szendvicspanelek, a többrétegű bevonatnak köszönhetően tartósak, súlyuk csekély. A cserepeslemez külső megjelenése a hagyományos cseréphez hasonló, széles színválasztékban készülnek.

Cserepeslemezek:

Amennyiben az Ön ingatlanának tetőfedését palával oldották meg évekkel ezelőtt, előfor-dulhatnak kisebb-nagyobb hibák, repedések, törések, amelyek annál nagyobb gondot okozhatnak a ház belső részében. Ázás, vetemedés és még ki tudja, mennyi bosszúság terheli a tulajdonost ilyenkor. Egyszerű és hatásos megoldást jelent ebben az esetben a cserepeslemez.

Palatetős épületek bontás nélküli felújítása cserepeslemezzel:

A régi palafedésre lécváz készül, szükség esetén közbenső páraáteresztő fóliával, majd erre kerül a cserepeslemez, amely könnyű, könnyen formálható, egyszerű tetőfedő anyag. Nem kell lecserélni a teljes tetőszerkezetet, így könnyen belátható, hogy jóval gazdaságosabb tetőfelújítást, tetőfedést hajthatunk végre.

A faszerkezet minőségét azonban mindenképpen figyelembe kell venni. A tetőfelújítás során azt tudjuk, hogy a cserepeslemez várható élettartama 30-40 év. Érdemes végiggon-dolni, szakértő tanácsát kikérni a teljes tetőcserét illetően is.

blachprofil
lindab

Trapézlemezek:

A különböző profilkialakítású, magasságú és színű alacsonybordás trapézlemezek kiváló bur-kolati elemei mind a tetőknek, mind a falaknak; jellemzően csarnoképületekhez mezőgazdasági tárolókhoz, garázsokhoz.

E profilok színskálája igen széles.

Csarnokok, garázsok, műhelyek tető illetve oldalfalainak kialakításakor erős, stabil és könnyyen szerelhető megoldás a trapézlemez. A vázszerkezet megépítésekor az akár 6-8 méteres táblákban gyártott lemez egyszerűen ráerősíthető a tartószerkezetre. Felszerelé-séhez önmetsző csavart alkalmazunk, melyet előfúrás nélkül lehet belecsavarni fába, vagy akár fémbe is.

blachprofil
lindab

Igen fontos tényező tetőfedés alkalmával az időjárás. Egyre többször szembesülünk a változékony, sokszor megdöbbentő légköri tényezőkkel, az erős széllökésekkel, jégesővel is. A trapéz,- cserepeslemez nagy előnye az, hogy a lemezek mérete akár 6-7 métert is elérheti, tehát nincs toldás. Ezzel biztosíthatjuk azt, hogy a nagy erejű szél sem tudja megbontani, rongálni a tetőfedést. A trapéz,- cserepeslemez másik nagy előnye a vízfelvétele, pontosabban az, hogy nem vesz fel csapadékot, nem szívja magába, így a hagyományos tetőfedő anyagokkal szemben nem tud szétfagyni sem.

Szendvicspanelek:

A szendvicspanel olyan könnyűszerkezetes építőelem, amely a szigetelő rétegből és az azt körbezáró fegyverzetből áll. Felhasználása egyre elterjedtebb, mivel könnyen, gyorsan szerelhető és esztétikus megoldás hőszigetelt tető, oldalfal és belső térelválasztók építéséhez.

A szendvicspanel különösen alkalmas olyan épületek burkolására, ahol fontos a hőszigetelés, a tűzállóság, a teherbírás, a gyors szerelés és a kellemes külső megjelenés. Az egyedülálló szerkezetnek köszönhetően az elemek szorosan záródnak egymáshoz, mely a bordázott fegyverzet következtében nem deformálódik.

A rendszer sokoldalúságából kifolyólag egyaránt alkalmas falak, homlokzatok, belső szer-kezeti vázak, elválasztó falak, mennyezet és tető kialakítására. Egyesíti a nagy szilárdsá-got és az alacsony hővezetést, és az a tulajdonsága, hogy a gyártás során a fegyverzet anyagához képes tapadni, ideálissá teszi a ma használatos tömegtermelési módszerek számára.