B-West.Bau Kft.
a tető specialista

Kerámia cserép:

Az égetett kerámia cserép az egyik leggyakoribb tetőfedési mód, változatos formájú, színű és mintázatú tetők alakíthatók ki belőle.

A kerámia tetőcserepek hatalmas típus és színválasztékkal rendelkeznek, igy szinte minden igény kielégíthető a kerámia cserepekkel.

A kerámia a világ legelterjedtebb tetőfedő-anyaga, 100% természetes alapanyagokból (agyag) épül fel. Az ebből készült tetőcserepek lélegző, könnyű porózus szerkezetűek, hosszú élettartamúak (kb. 80-100 év).

A kerámia tetőcserepek védelmet nyújtanak minden időjárási hatás ellen, esztétikusak, egyedi és természetes megjelenést biztosítanak az épületnek. A kerámia tetőcserép könnyedén ellenáll a mechanikai igénybevételnek, felújításokhoz, átépítésekhez, új építésekhez, műemlékekhez egyaránt kitűnő választás. A kerámia tetőcserepek széles formaválasztéka, gazdag színválasztéka (natúr, mázas, üvegmázas) szinte minden épülethez biztosítja a tökéletes cserép választást. A cserepek színtartóak és ellenáll a napsugárzásnak (UV-stabil), fagyállóak, sav- és lúgálló (pl. savas eső, madárpiszok).

tondach
creaton

Betoncserép:

A betoncserép az utóbbi időben lépett elő az egyik leggyakrabban használt héjazattá. Előnye nagy szilárdsága és színtartóssága.

A betoncserép magastetők lefedésére, ezen belül közepes és meredek hajlásszögű tetők lefedésére alkalmas, 17°-90°-ig. A tető hajlásszöge meghatározza a betoncserepek átfedését, és ezzel a cseréptartó lécek távolságát. A szarufák távolsága a betoncserép-fedést tartó lécek, mint teherhordó szerkezetek méretezése szempontjából fontos. Egyszerűen belátható, hogy minél nagyobb a szarufák osztástávolsága, annál nagyon keresztmetszeti mérető lécezésre van szükség.

bramac
mediterran